Wandelen in het Schutterspark en Brunsummerheide

  • Wandelroutes verkrijgbaar aan de balie
  • 80 hectare wandelgebied direct aan het park
  • Terras veranda met Almhütte horeca gelegenheid
  • Gratis en gemakkelijk parkeren

Park het Plateau ligt centraal tussen de Brunssummerheide en de Schinveldse bossen. In de Brunssummerheide geniet je van een prachtig heide en heuvellandschap. Wandel over de heide, naar de bron van de Roode Beek, door de bossen en langs vennen. Combineer je wandelroute in het Schutterspark met een wandeling door de Brunssummerheide of de Schinveldse Bossen, een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Dit natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootste aaneengesloten bosgebied van het Landschap in Zuid-Limburg, in beheer bij Natuurmonumenten.

De visie van de vereniging Natuurmonumenten luidt letterlijk: Natuurmonumenten zet zich in voor een leefbaar Nederland met voldoende ruimte voor het voortbestaan van de natuur in al haar verschijningsvormen. Natuur, het landschap en de daarmee samenhangende cultuurgeschiedenis zijn onmisbaar voor het welzijn van de mens. Mensen kunnen van de natuur genieten en worden zich mede dankzij de inzet van Natuurmonumenten bewust van de waarde die de natuur is. Natuurmonumenten is een onafhankelijke vereniging van zoveel mogelijk betrokken leden, die zich realiseert dat constructieve samenwerking nodig is om resultaat voor natuur en landschap te kunnen behalen. Een visie die volledig wordt onderschreven door Park het Plateau. Daarom heeft Park het Plateau een nauwe samenwerking met Natuurmonumenten.

Natuurinformatiepunt

Onderdeel van Park het Plateau is een natuurinformatiepunt, hier zijn wandelkaarten met wandelroutes verkrijgbaar en alle informatie die je nodig hebt voor een heerlijke wandeling door de Limburgse natuur. Bovendien is er informatie over het mijnverleden, kun je streekhoning kopen en/of een leuke bos knuffel kopen voor de kids. Na je wandeling kun je bij ons op het plateau genieten van een heerlijk drankje en hapje op ons terras.

U vindt ons ook op wandelgidszuidlimburg.com

Na je wandeling even bijkomen? Dat kan in onze gezellige Oostenrijkse Almhütte!

Bekijk de video hieronder voor een korte sfeerimpressie!

Wandelarrangement

  • Compleet wandelarrangement bij Park het Plateau
  • Ontvangst met een kop koffie, thee met daarbij een warm appelgebak met vanille ijs en slagroom
  • Routekaart van 6 of 15 km door het prachtige Schutterspark
  • Bij terugkomst een seizoens soep van eigen bodem met brood en kruidenboter

Boek dit arrangement