Ga naar hoofdinhoud

PERSBERICHT – VOOR DIRECTE PUBLICATIE – ONLINE VERSIE

Brunssum, 30 november 2021

Adventure Park het Plateau in Brunssum opent de Almhütte

Nieuwe Oostenrijkse berghut in de bossen van het Schutterspark

Op 1 december 2021 opent de Almhütte haar deuren als nieuwe Oostenrijkse berghut met een Limburgs karakter. De Almhütte is onderdeel van klimbos Adventure Park het Plateau, gelegen in de bossen van het Brunssumse Schutterspark.

Zowel deelnemers aan Adventure Park het Plateau als bezoekers aan het Schutterspark wanen zich in de Almhütte in Oostenrijkse sferen. De nieuwe eetgelegenheid is een mix tussen een houten Oostenrijkse berghut en een Limburgs boscafé (www.almhuttebrunssum.nl). Dit is ook terug te zien op de menukaart, waarop typische Oostenrijkse gerechten staan als Frittatensoep en Kaiserschmarren, maar ook Limburgs zuurvlees en speciale bieren uit de provincie. Met de opening van de Almhütte biedt het Schutterspark, behalve een scala aan activiteiten, nu een nieuwe horecagelegenheid om te ontspannen.

De Almhütte vormt een uitbreiding op Adventure Park het Plateau, maar is voor iedereen toegankelijk. Het klimbos is geopend sinds 2017 en biedt 4 klimroutes in verschillende lengtes en niveaus. Behalve klimmen biedt Adventure Park het Plateau boogschietclinics, mountainbike- en wandelroutes in de heuvelrijke omgeving.

“We zijn trots dat we met de Almhütte een sfeervol boscafé hebben neergezet, waar bezoekers genieten van koffie, warme en koude gerechten en speciale bieren. Het is een plek geworden waar vrienden, collega’s en families met kinderen samenkomen. Iedereen is welkom, ook wie niet deelneemt aan een van de sportieve activiteiten van Adventure Park het Plateau,” zegt eigenaar Sebastiaan Cleuters (www.almhuttebrunssum.nl). De officiële opening van de Almhütte in Brunssum vindt plaats op 1 december 2021, waarna het op woensdagen, zaterdagen en zondagen geopend is en in de Kerstvakantie dagelijks.

Over de Almhütte
De Almhütte is een Oostenrijkse berghut, gelegen in de bossen van het Schutterspark, vlakbij de Brunssummerheide. Het ontspannen en sfeervolle boscafé biedt diverse versnaperingen, warme en koude gerechten en speciale bieren van Limburgse bodem. De Almhütte is onderdeel van Adventure Park het Plateau, maar is ook toegankelijk voor wie niet deelneemt aan de sportieve activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.almhuttebrunssum.nl.

Over Adventure Park het Plateau
Adventure Park het Plateau is het klimbos in Brunssum met uitdagende hindernissen in een bosrijke omgeving. Er zijn 4 routes met touwladders, lianen, houten wiebelbruggen en ziplines. Naast het klimavontuur biedt Adventure Park het Plateau diverse wandel- en fietsroutes in het heuvellandschap bij de Brunssummerheide en de Schinveldse bossen. Kijk voor meer informatie op www.parkhetplateau.nl.

Afbeelding 1. Adventure Park het Plateau in Brunssum opent berghut de Almhütte op 1 december 2021. Download

Afbeelding 2. De nieuwe eetgelegenheid de Almhütte is een mix tussen een houten Oostenrijkse berghut en een Limburgs boscafé. Download

Afbeelding 3. Logo van de Almhütte. Download

– Einde persbericht – 

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sebastiaan Cleuters van de Almhütte via sebastiaan@parkhetplateau.nl of telefoonnummer 045-2084882. Persberichten van de Almhütte zijn te raadplegen op www.parkhetplateau.nl/nieuws