Ga naar hoofdinhoud

Klimmen

Bij Park het Plateau staat veiligheid hoog in het vaandel. Alle bezoekers van het klimbos dragen tijdens het klimmen een integraalgordel; de meest veilige gordel voor een klimbos.

De klimgordel, evenals de helm worden ter beschikking gesteld en zijn verplicht te dragen. Van tevoren ontvang je een uitgebreide veiligheidsinstructie door een erkend instructeur.

Verder maakt Park het Plateau gebruik van een zogenaamd continue zekersysteem. Vanaf het startpunt worden de deelnemers met hun leeflijn via een speciale veiligheidsklem vastgemaakt. Tot aan het einde van het parcours kan de leeflijn nergens losgekoppeld worden. Technisch is het onmogelijk om je verkeerd vast te klikken. Zo zijn alle deelnemers altijd veilig en kunnen ze zonder zorgen op ontdekkingstocht gaan. Let er wel op dat je dicht schoeisel draagt!

Het klimbos is door professionals volgens officiële Europese normen (EN 15567) gebouwd en gekeurd. Er is continu toezicht in het klimbos. Houd iemand zich niet aan de klimregels, dan kunnen wij die persoon de toegang tot het klimpark ontzeggen.

Boogschieten/bijlwerpen

Boogschieten en bijlwerpen gebeurt alleen onder instructie van een gediplomeerd instructeur. Het is ten strengste verboden om in het schietveld te lopen. Onze instructeur zal hier ook strict op toezien.

Mountainbiken

Onze mountainbikes worden onderhouden door een erkende dealer. De slijtage onderdelen (banden/ketting/remmen) testen wij dagelijks. Mocht er desondanks iets mis zijn, meld dat dan vóór aanvang van je mountainbiketocht om problemen te voorkomen. Let er op dat het vaste mountainbike parcours voor een beginnende mountainbiker wellicht zwaar/gevaarlijk kan zijn. Ben je een beginnende mountainbiker dan raden we je aan om een van onze MTB gidsen in te huren.

Schade ontstaan door valpartijen of onzorgvuldig gebruik van de mountainbike zijn voor rekening van de huurder!